Orbotech Way of Cleaning (OWC) är ett komplett städsystem

Nu har hela OrboTech börjat sälja ett komplett städsystem som kallas OWC (OrboTech Way of Cleaning) för att skapa de goda effekter och förutsättningar för städaren, objektet, beställaren och leverantören i sin helhet med Rekola Motion städvagnen som utgångspunkten. OWC är en utveckling av Rekolas RFC, där ännu fler delar samverkar för ett optimalt och effektivt resultat. Vi på Rekola vill verkligen vara med och förändra städbranschen till något riktigt bra för framtiden.

Under sista året har Orbotech arbetat vidare med sitt sortiment av innovativa produkter, Rekolas begrepp RFC – residue free cleaning och hur ett system bäst presenteras till deras kunder. Istället för att sälja produkt för produkt, har hela Orbotech vår partner i Sverige och Finland börjat sälja ett komplett städsystem, varför? En del av svaret är för att skapa de goda effekter och förutsättningar för städaren, objektet, beställaren och leverantören i sin helhet och som förväntas och behövs i en pressad städbransch. 

”Att plocka russin ur kakan brukar man säga”, men är det verkligen den bästa vägen? Ett städsystem byggs kring olika komponenter för att skapa de riktigt goda effekterna (miljö, ekonomi, ergonomi, effektivitet), men också för att vara innovativt för din/era kunder. Att då plocka delar ur ett sammanhang behöver inte med automatik innebära att de positiva effekterna blir desamma.

Orbotech har med sin långa erfarenhet av maskinell städning nu tagit hela städsystemet på allvar, idag är städvagnen från Rekola utgångspunkten. Till städvagnen adderas en i-Mop i rätt storlek för att göra maskinell städning till en naturlig del av daglig städning. Handen på hjärtat, en maskin är alltid snabbare och bättre än om vi varje dag skall utföra golvstädning manuellt oavsett utrustning. 

Maskinen kommer samtidigt inte åt över allt och för att vara till någon hjälp är det alltid bättre att den är med på vagnen, vem har tid att gå och hämta sin maskin? Till vagnen läggs sedan Rekola Reflex moppdukssystem, ett beprövat moppdukssystem som verkligen gör rent och kommer åt. 

Gör som oss, se Rekola Reflex som en effektiv support till maskinell städning i den dagliga rutinen. Med sin raka på en effektiv ultramikrofiberduk ger lösningen en överlägsen rengöring med ett högre tryck mot golvet (80 gånger bättre än traditionella metoder). Varje gång du flyttar rakan på duken (6-9ggr) får du en ny mopp för nästa yta, alltid en ren yta mot smutsen och ca 50% mindre moppar i antal har det visats sig efter noggranna tester tillsammans med kund. 

Rekola Reflex väger hälften så mycket som en motsvarande vanlig mopp, den har ingen kardborre att hålla efter och ger hälften så mycket att släpa på mellan vagn och tvättstuga. Halvera åtgången moppar och tvätta häften så ofta är ett tydligt konstaterande, spar kem, vatten, tid och energi. Vagnen utrustas även med Rekolas effektiva ultramikrofiberdukar C eller H-duk för interiör städning, skaft och stativ. För golvstädningen och framförallt textila ytor som på nytt är ett växande golvmaterial adderas även Whiz, den smarta dammsugarroboten som stödjer städpersonalens annars tunga arbete genom att efter enkel installation dammsuga fria ytor (60-70%) medans annat viktigt städarbete kan utföras, spar på kroppen och hälsan så mycket det går!


Orbotech Way of Cleaning är en utveckling av Rekolas RFC, där ännu fler delar samverkar för ett optimalt och effektivt resultat. Under 2021 har tester gjorts med flera kunder, och idag finns tydliga underlag för vilka effekter man kan för vänta sig genom att byta städsystem på ett objekt. Sedan en tid har Rekola påbörjat arbetet med att sprida denna validerade kunskap också till andra partners i Europa. Vi på Rekola vill verkligen vara med och förändra städbranschen till något riktigt bra för framtiden. Vill du också vara med och veta mer, kontakta Rekola Trolley System eller vår partner Orbotech i Sverige eller Finland.