Rekola Web uutiset 12/17

Rekola Web uutiset 12/17

Rekola Web uutiset 12/17

Rekola Web uutiset 12/17

ISSA – maailmanlaajuinen siivousalan järjestö, jonka juuret ovat lähtöisin Amerikasta. Nykyään järjestön toiminta ulottuu kattamaan Amerikan ja Euroopan lisäksi myös Etelä-Amerikan, Lähi-idän maat, Australian sekä Aasian. Järjestön toiminta ei kuitenkaan ole vielä kovin hyvin tunnettua Pohjolassa.

Monet meistä, jotka ovat käyneet Amsterdamin messuilla ovat ehkä tietoisia ISSA:n vuosia jatkuneesta yhteistyöstä Interclean –messujärjestäjän kanssa. ISSA:n toimintaan kuuluu kuitenkin paljon muutakin kuin yhteistyö messujärjestäjien kanssa ympäri maailman. Järjestöllä on aktiivista toimintaa, johon sisältyy koulutusta, tutkimusta sekä paljon muuta. He järjestävät alueellisia seminaareja ja muita alan tapahtumia, joissa kävijät pääsevät verkostoitumaan alan vaikuttajien kanssa eri puolilta maailmaa. Järjestössä on yritysjäseniä globaalisti yhteensä 26000.

Pohjoismaissa järjestöön kuuluvia jäseniä on kuitenkin vain kourallinen, yhteensä 26 yritystä: Tanskassa 11, Ruotsissa 10, Suomessa 4 ja Islannissa 1. Tämä on tietysti harmillista, koska katson että meillä Pohjoismaissa toimivilla yrityksillä olisi paljon enemmän annettavaa tälle alalle. Pohjoismaita pidetään innovatiivisina ja alan edelläkävijöinä, mutta valitettavasti tämä ei ole näkynyt järjestön toiminnassa. Tästä syystä Euroopan puheenjohtaja, hollantilainen Michel de Bruin, on halunnut löytää edustajan Pohjoismaista täydentämään hänen vetämäänsä tiimiä. Kirjoitankin tästä aiheesta nyt, koska minut on valittu edustamaan yhteisesti Pohjoismaita. Olen tuntenut Michelin jo vuosia niin henkilökohtaisella tasolla kuin myös asiakkaana. En olisi ehkä lähtenyt tähän tehtävään, mikäli tiimiä olisi vetänyt joku muu kuin Michel. Mielestäni hän on hyvin sitoutunut tuomaan Euroopan näkökulman globaaliin järjestöön. Tie on tietysti pitkä, mutta vain olemalla mukana voimme olla auttamassa alan kehitystä laajemmalla foorumilla.

Oma näkemykseni on vasta muotoutumassa miten voisin edesauttaa Pohjoismaisia yrityksiä ISSA:n kautta. Uskon kuitenkin, että järjestöllä on annettavaa myös meille, eikä pelkästään tuotteita valmistaville yrityksille vaan kaikille alalla työskenteleville. Toiveena olisi saada lisää pohjoismaisia yrityksiä liittymään tähän alamme ainoaan globaaliin järjestöön. Mitä enemmän meitä täältä Pohjoisesta on, sitä enemmän uskon sen tuovan näkyvyyttä alallemme.

Ensi toukokuussa on taas Interclean -messut ja sen yhteydessä on mahdollista tutustua ISSA:n toimintaan ja verkostoitua paremmin alan ihmisiin. ISSA pitää asiasta kiinnostuneille varmasti tälläkin kertaa muutaman tunnin mukavan illanvieton lähellä messukeskusta. Myös Rekola Oy on taas kerran messuilla mukana omalla osastollaan. Pyrimme saamaan messuille taas uutuuksia näytille, mutta niistä lisää kevään aikana.

Mikäli tämä lyhyt uutinen herätti kysymyksiä tai jopa halua liittyä ISSA –järjestöön, niin minuun voi olla asian tiimoilta yhteydessä.

<< Nyheter
<< Uutiset
<< News
<< News