Uutiset 2/18

Uutiset 2/18

Uutiset 2/18

Uutiset 2/18

Ruuanlaitossa korostetaan raaka-aineiden merkitystä ja hygieniaa, mutta yksistään nämä eivät riitä hyvään lopputulokseen. Ruuan valmistus on prosessi, jossa jokaisella osa-alueella on oma merkityksensä maukkaan lopputuloksen kannalta. Korkealaatuiset välineet ja raaka-aineet eivät riitä jos valmistusprosessi ei ole kunnossa.

Sama ajatus pätee siivoukseen. Ei riitä, että käyttämäsi välineet ovat korkealaatuisia, mikäli kokonaisprosessi ei ole hallinnassa.

Miksi mopit ja pyyhkeet haisevat pesun jälkeen? Miksi siivousvaunun pyörät jumittavat?  Miksi lattialle jää kemikaali jäämiä? Tässä vain muutamia esimerkkejä siitä, että prosessi ei ole kunnossa.

Miten varmistamme;

  • ‍onko meillä oikeat pesuohjelmat mikrokuitutuotteille?
  • onko meillä oikeat annostelumäärät kemikaaleille?
  • onko meillä varmistettu siivousvaunun huolto ja puhdistus?
  • onko meillä varmistettu myös muiden välineiden kunnossapito?

Olen nähnyt siivousta ympäri maailman ja valitettavasti on todettava, että nämä ovat yleisiä ongelmia alallamme. Vaikka siivouksessa on eroja maiden välillä, on siinä myös yhteistä. Suurin yhteneväisyys on prosessien hallinnassa tai pikemmin sen puutteessa.

Meille välinevalmistajille tulee usein tuotereklamaatioita, jotka pystyttäisiin välttämään, mikäli siivousprosessit toteutettaisiin oikein.  Ongelmat prosessien hallinnassa aiheuttavat turhaa työtä meille kaikille, joka on tietysti pois tuottavasta työstä. Kaikkein ongelmallista on kuitenkin se, että siivoustyön lopputulos ei ole sitä mitä asiakas on halunnut ja odottanut.

Olen aina sanonut, että on tärkeämpää valita oikea siivousvaunu kohdetta ajatellen, eikä vain sellainen joka jollain tavalla toimii. Kun ymmärrämme tämän, alamme ymmärtämään prosessien merkitystä kokonaistuloksen kannalta, johon sisältyy työtehokkuus, ergonomia sekä siivouksen lopputulos, josta asiakas on kiinnostunut.

Toivoisin, että pääsisimme alalla yhdessä eteenpäin ja alkaisimme katsoa siivoustyötä kokonaisuutena eikä vain yksittäisten työtehtävien summana.

<< Nyheter
<< Uutiset
<< News
<< News